Joi trecută, la liceul „Gheorghe Asachi” din Ungheni a domnit o atmosferă de sărbătoare. În această zi, profesorii şi elevii au marcat 25 de ani de la fondare, timp în care mii de absolvenţi au devenit specialişti în diferite domenii care duc faima liceului departe de oraşul natal. Cu această ocazie, a fost organizată o festivitate solemnă, la care au participat liceeni, absolvenţi, actualii şi foştii profesori, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi raionale.
Gheorghe Primac, directorul liceului, a menţionat că aceştia au fost ani frumoşi şi productivi pentru instituție, cu copii minunaţi, cu rezultate deosebite. Cuvinte frumoase şi pline de respect au fost transmise ex-directorului liceului, Boris Zugravu, care a pus bazele instituţiei de învăţământ, a închegat un colectiv didactic competent.
Cu mult respect despre pedagogii din liceu a vorbit Ludmila Guzun, preşedintele raionului Ungheni, care a menţionat că unicul ei fiu anume în acest liceu a primit primele cunoştinţe, s-a format ca personalitate.
La fel, cuvinte frumoase şi cu nostalgie despre activitatea didactică a vorbit şi Petru Langa, viceprimarul oraşului Ungheni, care la fel s-a format ca specialist în educaţie anume în acest liceu.
A urmat apoi un concert de zile mari, prezentat de către corul liceului, condus de Ana Gorincioi, profesoară de muzică. Unii pedagogi s-au învrednicit de diplome pentru munca prodigioasă pe tărâmul educaţiei, care au fost oferite de către Direcţia Educaţie. Motivați au fost şi foştii pedagogi, care şi-au dedicat cei mai frumoşi ani educării tinerei generaţii. Vera Rusu, în trecut profesoară de matematică, astăzi la odihna binemeritată, a predat obiectul îndrăgit elevilor mai bine de 20 de ani. Dânsa a spus :„A fost o fericire să mă aflu mereu între copii, să îi ghidez, să îi educ. Îmi este dor şi acum de ei, de colegi, de atmosfera zgomotoasă din şcoală”. Vasile Terente, şef de gospodărie, în trecut profesor, spune că astăzi copiii sunt mai ageri, mai activi şi informaţi, iar aceasta se datorează în mare parte şi tehnologiilor inovaţionale, la care ei au acces liber.
Mesajul rostit de elevi la finele evenimentului: „Ne mândrim că suntem elevi ai liceului „Gheorghe Asachi”, este cea mai înaltă apreciere a muncii şi dedicaţiei fiecărui profesor din instituţia de învăţământ”.