„Poezia despre Divinitate este o transfigurare, o adâncire în contemplație a realului de dincolo de limitele perceptibile ale acestuia. Anume ea îl menține pe om în relație cu Dumnezeu. Este o formă concretă de comunicare a omului cu Divinitatea”.
La data de 17 mai 2024 în incinta Casei Limbii Române „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni a avut loc lansarea celei de a doua Antologii a Cenaclului literar-artistic „Suflet de Poet”. Antologia „Puterea Divină” a adunat creații a 21 de poeți, originari din Ungheni cât și a autorilor de peste Prut, membrii fideli ai Cenaclului „Suflet de poet”.
Protagoniștii Antologiei „Puterea Divină” sunt: Rodica Toma, Viorica Său, Natalia Mocan, Stela Dediu, Eugenia Frunză, Constantin Alcaz, Tatiana Ceretean, Natalia Calin, Aliona Leșanu, Tatiana Cimbriciuc, Adina-Ioana Fuga, Nicolai Boian, Aliona Vulpe-Gribencea, Ludmila Petrache, Maria Murariu (Iași), Elena Sârghe (Roman), Dumitru Budac, Claudia Solomon, Dumitru Groza, Mihai Racoviță, Liliana Starciuc.
Coautorii prezenți la eveniment au revărsat peste publicul select îndrăgostit de poezia credinței, lumină, dragoste și emoții divine, împletite cu drag și cu dăruire de sine. Toți cei prezenți la eveniment au primit în dar câte o carte pentru a duce acasă gânduri curate și luminate adunate cu măiestrie și plăsmuite în rime.
Printre versurile autorilor despre Credință și Divinitate au răsunat și cântece în interpretarea îndrăgitei interprete din Iași Petronela Pânzariu, la fel și ale Cătălinei Moroșanu și ale elevei Irina Odgon de la LT „V. Alecsandri”.
Au răsunat și felicitări ale coautorilor aflați departe de casă, dar care sunt copleșiți de dor și vibrează în tandem cu cei din Ungheni.
La eveniment a participat primarul municipiului Ungheni, Vitalie Vrabie, grație contribuției și susținerii căruia a văzut lumina zilei Antologia „Puterea Divină”. În cuvântul de felicitare dumnealui a menționat faptul că nici o localitate din Republica Moldova nu are antologii în care să adune atâtea suflete îndrăgostite de vers, de frumos și atâta credință. La finele discursului dumnealui a asigurat Cenaclul „Suflet de poet” că va sprijini mereu inițiativele frumoase care se vor produce în continuare.
„Sufletul de poet” culege din rugăciuni dorința libertății lui de a ajunge la Creator, rugăciunile lui sunt culese din stele, ancorate în altarul sufletului, uns cu mirul credinței pentru a ajunge la sublimație, la libertate, căci pentru el Divinitatea este totul”.