Este tânără, energică și ambițioasă. Nu se dă bătută, iar micile eșecuri i-au adus mai mult curaj pentru realizarea viselor ei. S-a ambiționat să-și facă studiile în România și nu la întâmplare, deși nu a reușit de la început să intre la universitatea care și-a dorit-o, a făcut tot posibilul ca să se poată transfera ulterior. În anul 2013 participa la emisiunea „Moldova are Talent”, pe atunci ajunsese până în semifinală, dar nu s-a mulțumit cu atât, așa că recent aceasta a cucerit juriul emisiunii „Românii au Talent”. În continuare vă invit s-o cunoaștem mai bine pe tânăra care a demonstrat atât juriului, cât și publicului că dansul din buric poate arăta și altfel, optând pentru un alt stil de muzică, decât cel caracteristic genului de dans.
— Povestește-ne despre tine.
— Mă numesc Irina Livițchi, m-am născut și am copilărit în orașul Ungheni. Am 21 de ani, în curând voi împlini 22. Am absolvit LT „Mihai Eminescu”, profil umanitar, și m-am hotărât ca pe viitor să-mi aprofundez cunoștințele în domeniul chimiei și biologiei. Deși am depus actele și la Chișinău, mi-am dorit să fac o facultate în România, fiindcă acolo văd un viitor mai bun, mai multe oportunități și uși deschise. Inițial am intrat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați la Facultatea de Științe și Ingineria Alimentelor, dar în anul II am reușit să mă transfer în Iași la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Facultatea de Agricultura cu specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole.
— Din câte observ, hobby-ul tău nu are nicio legătură cu profesia care ți-ai ales-o pe viitor. Și totuși cum ai selectat această facultate?
— Da, așa este, dar nu poți trăi din dans. Îmi doresc un loc de muncă stabil, așa că am optat pentru acest domeniu, care este destul de solicitat la moment. Cu atât mai mult că și mie îmi place ceea ce învăț și părinții au fost de părere că este o facultate potrivită pentru mine.
— Știu că mai ai o soră și ea îndrăgostită de dans.
— Da, Veronica a absolvit Facultatea de Marketing și Logistică la Universitatea de Stat din Moldova anul trecut. Diferența dintre noi este relativ mică, ea are 23 de ani. Cred că din acest motiv și suntem atât de apropiate, am avut aceleași ocupații, am dezvoltat aceeași pasiune, ce-i drept, stiluri diferite. Ea a făcut dansuri sportive standard și latino-americane. Entuziasmul pentru dans a apărut la noi încă din copilărie, prin încercarea de a ne ocupa timpul liber, iar ulterior am dat dovadă și de talent. Pe viitor cred că ar putea deveni chiar și un job.
— Ai reușit până acum să faci și bani din dans?
— Desigur. Am fost pe la diverse evenimente, am lucrat și coregrafă pentru copiii de la tabăra din Ungheni „Plus Armonie”, am mai învățat și câteva începătoare care mergeau la studioul de dans Arabic Belly Dance, acolo unde am învățat și eu. Chiar și acum mă leagă multe de acel studiou, iar coregrafa mea mi-a devenit și o foarte bună prietenă.
— Ai participat și la concursuri?
— Da, am avut foarte multe concursuri, atât naționale, cât și internaționale. Cele mai multe au fost la Chișinău. Ultimul concurs, la care am participat, este cel din anul trecut la Tiraspol, acolo am luat locul I. Iar cele mai importante, cred, totuși sunt „Moldovenii au Talent”, ediția 2013 și „Românii au Talent”, ediția 2018.
— Cunosc faptul că ai fost și pe alte concursuri pe lângă cele de dans.
— Într-adevăr, eu mereu am privit toate concursurile ca pe niște oportunități de a câștiga ceva nou, mai multă încredere în sine, experiențe noi. Am participat și la „Miss Ungheni-2013” împreună cu sora mea. Am luat locul de vicemiss II. Am fost model pentru diverse prezentări de coafuri și machiaj, spre exemplu, concursul „Fashion Wella Trend” din 2016 la Chișinău.
— Având o viață atât de activă, cred că ai mari aspirații de viitor, ai putea împărtăși câteva din ele cu noi?
— Dacă e să mă refer la aspirații, îmi doresc să ajung în finala de la „Românii au Talent”, de asemenea vreau să termin cu bine facultatea și să pot să mă realizez în acest domeniu în România. Iar dacă aș avea timpul necesar și evenimente, mi-aș dori să dansez și în continuare.
— Ai și un sfat pentru amatoarele acestui dans sau în general pentru tineri?
— Da, eu cred că fiecare din ei ar trebui să se gândească că succesul lor este direct proporțional cu încrederea pe care o au în ei. Trebuie să fii mereu inventiv, chiar și atunci când te gândești că s-au făcut de toate, să fii sigur că vei găsi ceva nou și original cu care să surprinzi.