La scurt timp după finalizarea campaniei „De Crăciun să fim mai buni”, voluntarii de la Fondul pentru Tineri Ungheni au desfășurat o altă activitate. De această dată aceștia au mers într-o excursie la „Plaiul Fagului”, una dintre cele 51 de rezervații silvice, 9 de plante medicinale și trei mixte: în total 63 de rezervații naturale cu suprafața totală de 8.009 ha, care sunt înregistrate în Republica Moldova. Doar că nu au mers singuri. Ei au fost însoțiți de un grup de copii de la grădinița „Steluța”.
Acolo excursioniștii au vizitat Centrul de informare și educație ecologică, mica grădină „zoo” de animale sălbatice de aici și stupii de albine ce se află pe teritoriul rezervației. Mai apoi au făcut un foc de tabără ca să mănânce bezele coapte la foc, iar voluntarii i-au antrenat în diferite jocuri. Activitatea s-a sfârșit cu o sesiune de desen despre impresiile de peste zi, vizitând rezervația. Angajații de la Centrul de informare și educație ecologică le-au oferit foi și creioane.
Ariana Vlas, lidera Fondului pentru Tineri Ungheni, ne-a declarat că excursia a fost făcută cu ocazia zilei internaționale de Protecție a Rezervațiilor Naturale, care se marchează la 11 ianuarie.
Rezervaţia naturală ştiinţifică „Plaiul Fagului” a fost fondată în anul 1991 în scopul protecţiei pădurilor de fagi cu suprafaţa totală de 5642 ha, dintre care păduri – 4639 ha. Rezervația ocupă partea de nord-vest a Codrilor. Aici sunt sectoare pe care cresc păduri de fagi, unice în Republica Moldova, care alternează, în general, cu pădurile de stejar şi carpen.