O biserică este în proces de construcție în satul Sculeni. E cel de-al doilea lăcaș sfânt din localitate și este construit din lemn.
Ideea de a construi o biserică în centrul satului a apărut din nevoia enoriașilor de a putea ajunge mai ușor, întrucât celălalt lăcaș este situat în Sculeni Vechi. Tatiana Podlesnova, locuitoare, susține că biserica care se construiește acum în centrul satului se face la cerința localnicilor. „E un lucru frumos ceea ce se face, îndeosebi pentru că oamenii au vrut aceasta. În acest mod lumea de bună credință a devenit ctitor al acestui frumos lăcaș. Poate că, construindu-se în centrul satului, va veni mai multă lume”, a spus aceasta.
În anul 2015, în ziua de 19 decembrie, la sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae s-a decis realizarea unei adunări cu un grup de locuitori, numiți Nicolae, moment în care s-a votat construirea unei biserici mici, cu o capacitate de 20 – 30 de persoane.
Construcția este finan-țată exclusiv din donațiile oamenilor, primăria neimplicându-se. Preotul din localitate, Bartolomeu Turtureanu susține că implicarea localnicilor este un act binevoitor. „Finanțarea sfântului lăcaș vine din partea oamenilor de bună credință atât din localitate, cât și din diasporă. M-a mirat faptul că persoane care vin din România la piața Sculeni au venit cu o contribuție financiară. Mă bucură faptul că într-adevăr localnicii se implică care și cum poate – fie financiar, fie cu munca fizică și chiar cu oferirea unui prânz cald lucrătorilor” a spus preotul.
Piatra de temelie a fost sfințită pe 19 decembrie curent, biserica fiind astfel închinată în cinstea Sf. Ierarh Nicolae. Sfințirea și deschiderea lăcașului este preconizată pentru ziua de 22 mai a acestui an, de sărbătoarea „Mutarea sfintelor moaște ale Sf. Nicolae”. „Speranțele sunt mari în legătură cu biserica – capelă. Sperăm că persoanele vârstnice și nu numai, să poată ajunge aici pentru a putea afla liniștea și mângâierea sufletească. Chiar și călătorii care trec pe acest traseu vor putea primi o Binecuvântare”, a adăugat preotul din localitate.
Lăcașul va fi deschis zilnic pentru credincioși. În fiecare zi de joi va fi săvârșită slujba Acatistul Sf. Nicolae. De asemenea vor avea loc și Liturghiile sărbătorilor din cursul săptămânii.
Nota redacției: În raionul Ungheni mai este încă o biserică din lemn. Aceasta se află în satul Teșcureni, construită în secolul XVIII și poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.