Zilele trecute, la redacţia ziarului „Unghiul” a venit un cititor foarte indignat. De ce? De ceea ce vedeţi în fotografie. De ce, spunea nedumirit Dumitru Zderciuc, când ceva nu ne place ne indignăm, iar dacă se face ceva bun pentru sat sau oraş distrugem sau furăm? Poate, presupun eu, s-a sacrificat calitatea scaunelor pentru a economisi ceva bani care mereu nu ajung? Interlocutorul e de acord că nu e prea bună calitatea, însă acolo sunt stricate şi spătarele, iar el crede că aici au „lucrat” picioarele huliganilor.
Viceprimarul de Ungheni, Cristofor Codreanu, a spus că sunt la curent cu această problemă care a fost deja abordată la ultima şedinţă de lucru la primărie. Cauza principală, consideră el, e lipsa de conştiinciozitate a tinerilor.
În cazuri asemănătoare, chipurile, nici paznicii de la stadion nu vor salva situaţia. Primăria s-ar fi adresat şefului Postului de Poliţie nr. 1 şi a rugat să se intensifice supravegherea acolo, cu atât mai mult cu cât şi locatarii caselor din apropiere se plâng de comportamentul scandalos al tinerilor. Viceprimarul crede că nu va salva situaţia nici închiderea stadionului la ora 17.00, deoarece pentru huligani zidurile nu sunt un obstacol. Interlocutorul speră că, camerele de supraveghere care urmează a fi instalate vor ajuta la redresarea situaţiei, iar să caute mai târziu infractorii ar fi sarcina poliţiei. Totodată, atenţia sporită din partea poliţiei şi a gărzii populare faţă de parcuri şi stadion de asemenea va contribui la facerea ordinii.
Consilierul raional independent, ex-preşedintele raionului, Iurie Toma, spune că atunci, cu doi ani în urmă, Consiliul Raional a procurat circa 300 de scaune, 100 au fost transmise Primăriei Zagarancea, tot atâtea au ajuns la Boghenii Noi. El ştie că scaunele sunt deteriorate, dar ce se face, chipurile, cu drumurile, containerele şi coşurile de gunoi? E rea calitatea scaunelor? Sunt găurite fundurile lor? El n-ar zice că sunt de rea calitate, din acestea se instalează pe terase, dar acolo nimeni nu stă cu picioarele pe spătar, iar de găuri e nevoie, cică, ca să se scurgă apa din ele după ploaie. Totodată, Toma a menţionat că fotoliile sunt mobile şi iarna ar trebui duse la depozit.
Totul e adevărat, dar am dori mult ca de toate „stricăciunile” să fie de vină doar condiţiile climaterice, să nu se simtă „opera mâinilor omului”, mai bine zis, a capetelor bolnave.