Fundația Comunitară Ungheni a selectat cinci proiecte în cadrul celei de-a XXIII ediție a Programului de Granturi Mici. Fiecare dintre proiectele câștigătoare reflectă angajamentul civic, înțelegerea importanței unui parteneriat și creativitatea comunității Ungheni în a contribui la dezvoltarea și dezvoltarea zonei orașului. Cu sprijinul financiar al Fundației Comunitare Ungheni, aceste inițiative vor avea un impact semnificativ asupra calității vieții locuitorilor.
Așadar, câștigătorii sunt: AO „Camera Tinerilor Antreprenori” (JCI Ungheni) cu proiectul „Tineri pentru Educația Nonformală și Incluzivă prin Sport (TENIS), care are drept scop amenajarea unei zone prietenoase practicării tenisului de masă. Buget total – 67 028 lei; GIL „Claudia Sîrbu” – „Modernizarea spațiului de joc, recreere și agrement” ce va contribui la crearea condițiilor optime pentru un mod sănătos și activ de viață, securizant și atractiv în grădinița „Tereza Sobolevschi” din municipiul Ungheni. Buget total – 112532.00 lei; AO „Lucis” care va crea un mediu favorabil pentru joacă și sport la grădinița „Licurici” prin proiectul „Mugurași de cetățeni – un viitor sănătos pentru Ungheni”, buget total 85616,94 lei; echipa de la AO „Curcubeul copilăriei” va ajuta la dezvoltarea fizică a copiilor prin promovarea unui stil de viață sănătos și a diverselor tipuri de sport în aer liber pe un teren multifuncțional modern prin proiectul „Construirea și amenajarea terenului de sport pe teritoriul IET incluzivă „Guguță”. Bugetul total este de 254.256 lei; al cincilea proiect este „Teqball – Sport și Inovație” , propus de AO „Fotbal Club Municipal Ungheni”. Prin acest proiect echipa își propune amenajarea unei zone inovatoare pentru practicarea sportului, având un buget total de 76,400 lei.
Menționăm că Primăria și Consiliul Municipal Ungheni susțin financiar acest program, evidențiind importanța parteneriatului dintre instituțiile publice și sectorul neguvernamental în promovarea dezvoltării durabile a comunității.
Fundația Comunitară Ungheni activează din 2007 și are drept scop atragerea și mobilizarea resurselor locale pentru nevoile locale; identificarea și implementarea unor mecanisme noi și eficiente de mobilizare a resurselor locale în beneficiul comunității; încurajarea inițiativelor care servesc comunității locale la nivel de public general sau grupuri specifice.