Pentru stimularea potențialului creativ la copiii cu vârsta de 4-7 ani administrația grădiniței „Tereza Sobolevschi” din municipiul Ungheni a încheiat la începutul lunii octombrie un acord de colaborare cu Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, de asemenea, din municipiul Ungheni.
Svetlana Gaiduc, directoarea instituției de educație pretimpurie, ne-a declarat că activitățile, prevăzute în acord, sunt destinate nu numai copiilor. Vor fi implicați în master-classuri și cadrele didactice, și părinții. „Activitățile sunt diverse și inedite. Chiar la începutul săptămânii am început seria de activități, care le-am planificat împreună cu dna Cristina Dragomir, directoarea interimară a Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”. A fost un atelier de lucru de trei zile – „Pensula Fermecată”. Profesorii de la „Raisa Cojocaru” au venit și au familiarizat copiii cu tehnicile de pictură. După care urmează un atelier cu părinții-cadrele didactice-copiii. În jurul datei de 18 octombrie urmează să avem o expoziție a lucrărilor, realizate de copii. Un al treilea atelier va fi doar pentru educatori. Aici se va învăța cum se confecționează măști, iar în decembrie vom organiza o expoziție de măști. Tot în preajma sărbătorilor de iarnă copiii vor învăța de la profesorii de la școala de arte plastice cum se realizează clopoței în cadrul atelierului cu genericul „Se aud în zare clopoței”. În primăvară ne-am propus să mergem în locuri pitorești cu copiii ca ulterior aceștia să facă peisaje”, ne-a specificat Svetlana Gaiduc.
Iar Cristina Dragomir a menționat că acest acord este de a genera un flux continuu și eficient de instruire și educație artistică pentru copii și de a promova valorile artistice, culturale. „Acordul de colaborare cu grădinița „Tereza Sobolevschi”, având ca scop de a dezvolta relațiile de colaborare în domeniul educațional, implicând copiii în activități de educare și cultivare a dragostei de frumos și trezirea interesului pentru meșteșugurile populare și desigur formarea unor personalități creative” a mai precizat aceasta.
În ziua când directoarele, Svetlana Gaiduc și Cristina Dragomir, au semnat acordul de colaborare, un grup de copii au mers în vizită la ȘAP „Raisa Cojocaru”. Aceștia au rămas impresionați de expozițiile de desene, de măști și alte lucrări de artă de la ȘAP „Raisa Cojocaru”.