Într-o curte model s-a organizat un târg al proiectelor comunitare
Curtea blocurilor de pe strada Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32, unde în 2018 s-au efectuat anumite lucrări de reconstrucție și modernizare, ele continuând și până în momentul actual, a fost gazda unui eveniment deosebit – Târg-Expoziție de proiecte comunitare implementate în Ungheni. Aici s-au adunat de la mic la mare. Unii pentru a împărtăși din experiența de a realiza un proiect, iar alții de a afla cum pot să se implice în realizarea lor, dar și a participa la diferite master-class-uri: de confecționare a obiectelor handmade, de preparare a bucatelor tradiționale și a utilizării și menținerii stației fotovoltaice.
Potrivit organizatorilor târgul a avut mai multe secțiuni: prima și cea mai importantă a fost rezervată proiectelor comunitare finanțate de Uniunea Europeană, finanțatori naționali și cele ale Fundației Comunitare Ungheni, finanțator local. O alta a fost cea care pune în evidență elementele de odihnă și recreere, organizându-se competiții la șah și joc de dame.
Svetlana Ciobanu, una dintre organizatoarele târgului, a menționat la începutul evenimentului că sunt etape în dezvoltarea municipiului Ungheni, când dincolo de îmbunătățirea infrastructurii, de creșterea capacităților actorilor comunitari, avem nevoie de solidaritate civică, avem nevoie de parteneriate pentru că ceea ce se întâmplă în jurul nostru, condițiile pe care le îmbunătățim să fie ca un produs comun, o înțelegere că de tot ce se întâmplă în Ungheni nu este responsabilă doar primăria și consiliul municipal, deși pe umerii lor sunt cele mai grele poveri, dar responsabili sunt și cetățenii noștri.
Reamintim cititorilor că în această curte au fost pavate trotuare, s-a îmbunătățit accesul în curtea blocurilor, au fost instalate elementele de fitness și amenajat un teren de joacă, au fost construite practic de la zero trei parcări auto. În interiorul acestor curți, prin implicarea locatarilor, dar și a angajaților primăriei a fost amenajată și o zonă verde.
Evenimentul a avut loc în cadrul Programului de Granturi Mici al Facilitatii Globale de Mediu, implementat de PNUD Moldova.