Doar o săptămână le-a trebuit educatoarelor Larisa Moraru și Ina Chirinciuc de la grădinița „Tereza Sobolevschi”, cartierul Dănuțeni din municipiul Ungheni, împreună cu câțiva părinți să construiască două cărărușe, una mai deosebită și colorată decât cealaltă, nu în zadar le-au numit „curcubeul sănătății”. Ele sunt diferite chiar și prin scopul lor. Larisa Moraru ne spune că atunci când copiii merg pe ele (neapărat desculți) fac masaj la tălpi. Or, conform spuselor sale pe tălpi se află o sumedenie de terminații nervoase care corespund diferitelor organe din corp.
Una e din anvelope, care nu mai sunt folosite, iar a doua – din rame realizate din scânduri. Acestea la rândul lor sunt umplute cu granit, nisip, rumeguș, pietricele mărunte și pietre de râu, dopuri și funduri de la sticle din plastic și ştiuleți. Care a fost reacția micuților? Ina Chirinciuc ne-a zis că sunt foarte entuziasmați: „Încă nu erau vopsite, când au mers pe ele și erau foarte curioși”.
5-10 minute de mers desculț zilnic ameliorează considerabil stresul și anxietatea; hipertensiunea; durerile musculare și articulare; insomniile și apneea de somn; ritmul cardiac; artrita reumatoidă; astmul și problemele respiratorii; tulburările digestive și cele hormonale. Totodată, mersul cu picioarele goale stimulează imunitatea și este benefic în mod special persoanelor diabetice întrucât reglează nivelul glucozei din sânge. De asemenea, această acțiune permite descărcarea excesului de ioni pozitivi din corp, particule electrice care obosesc organismul.