V-ați pus vreodată întrebarea: „Cine a dat culoare celor mai cunoscute localuri din Ungheni?” Ei bine, noi cunoaștem răspunsul, este vorba de Cristina Martîniuc, absolventă a L.T. „Vasile Aleksandrii” și de curând studentă la Facultatea de Arte Plastice și Vizuale din cadrul „Universității de Lille”, Franța.
Totul a început pe vremea când Cristina lucra ca chelner în unul din localurile unde și-a lăsat o parte din talentul ei. A fost încurajată să facă ceva original chiar la locul de muncă, personalizând astfel un perete unde toți vizitatori doreau să-și facă o fotografie. Înclinația către artă, totuși, nu este ereditară. Tatăl ei și în prezent o mai întreabă: „Ce fel de meserie e aceasta, de artist?”. Unde tânăra cu entuziasm răspunde ferm: „Arta poate genera și bani”.
Noi toți cunoaștem că procesul de creație necesită o doză de inspirație, protagonista noastră găsește această doză în starea de liniște și ploaie. Citez: „Tăcerea și liniștea sunt stări care ajung la decolare”. Este important să stăpânim aceste emoții. Starea de spirit a artistului contribuie la felul cum va decurge procesul și cum va arăta lucrarea la final. Dușmanul artistului fiind nesiguranța și neîncrederea.
Trăim în secolul XXI, unde e destul de greu să impresionezi, să captezi atenția cuiva. Pentru a se face remarcat, un om al creației are, în primul rând, nevoie de o idee, cugetare și o dorință arzătoare de a schimba lumea.
Și chiar dacă statul Republica Moldova investește puțini bani în domeniul culturi, artiștii de la noi sunt tot mai originali în promovarea activității lor. „Atâta timp cât faci lucrurile cu dedicație, emoții și dăruire ai mari șanse să cucerești lumea”. În acest sens, Cristina este sigură de un lucru: „Cu siguranță pot face lumii pe plac!”.
Iar noi îi urăm baftă, să trăiască frumos și bine, dăruindu-ne cât mai multe motive să scriem despre ea!