Anglia anilor 50, mai bine zis sfârşitul lor, o domnişoară în pragul vârstei de măritiş, o mănăstire şi un copil încă nenăscut. Elemente care concep istoria tulburătoare povestită de scriitoarea britanică Emily Gunnis. Deci, în Anglia acelor ani societatea în care era măcinată de stereotipuri, de prejudecăţi, care au consecinţe tulburătoare chiar şi peste zeci de ani.
Locul în care ar fi trebuit să primească alinare Ivy, tânăra despre care vorbeam mai sus, este de fapt locul în care ea este ostracizată până când aceasta este adusă la sinucidere. De ce? Că i s-a luat copilul, rezultatul unei relaţii extraconjugale, că măicuțele nu au niciun fel de compasiune pentru micuții nevinovați care vin pe lume. Acestea fac parte dintr-o reţea întreagă de adopţie a acestor copii. Iar cei care se năşteau bolnavi erau predistinaţi pierii între zidurile mănăstirii. Deci, “miresele Domnului” sunt piese principale într-o maşinaţie de distrus suflete decât de a le izbăvi. Ivy vede că singura ei salvare din acel iad – sinuciderea, dar nu înainte să o ajute pe micuţa Elvira de doar 8 ani să evadeze de aici. Singurele mărturii că ea a fost aici sunt scrisorile şi cea care reuşeşte să ajungă dincolo de zidurile ororii umane, adică Elvira.
După 6 decenii trecutul revine în forţă
Marea Britanie a anului 2017. Sam Harper, o tânără jurnalistă şi mamă la rândul ei, găsește în casa bunicii ei o scrisoare semnată de Ivy Jenkins. Deși nu are nicio legătură cu femeia din scrisoare și cu fetița menționată acolo, ea doreşte să afle adevărul, vrea să cunoască istoria lui Ivy, a Elvirei şi a fetiţei lui Ivy, care a fost dată spre adopţie. Răvaşul e încărcat de durere și simte că sunt multe lucruri nespuse.
Sam nu are mult timp la dispoziție. Mănăstirea care adăpostise odinioară centrul este pe cale să fie demolată. Termenul fusese deja depășit pentru că în labirintul de tuneluri din interiorul clădirii fusese descoperit scheletul preotului Benjamin, același preot care slujise la cămin. Zăcea de peste șaisprezece ani acolo. De ce tocmai acolo? Cine se face responsabil de moarea sau poate e un accident ca şi în cazul tuturor celor ce au legătură cu instituţia ecleziastică? O carte care te ţine în suspans. O recomandăm cu drag!