Un grup de femei din diverse domenii și preocupări din raionul și municipiul Ungheni și-au dat întâlnire recent în cadrul unei cafenele publice cu genericul „Femeile de succes-modele de urmat”, pentru a se împărtăși cu experiența lor de viață și pentru a discuta unele subiecte relevante pentru ele. Activitatea a avut drept scop promovarea și încurajarea leadership-ului feminin pentru a da posibilitate femeilor să se afirme și să fie remarcate în societate.
Cele 40 de participante au fost ghidate de trainerele, Diana Retcu și Elena Burlacu, care au abordat diverse subiecte din viața femeilor de succes de la noi și din Ucraina, au relatat despre meritele acestora atât pe plan individual, cât și personal. „Femeile pot orice, doar dacă își doresc asta. De aceea este foarte important să continuăm atunci când nu mai avem puteri, să depunem mai mult efort, când pare că pierdem lupta, să ne ridicăm de 8 ori, dacă cădem de 7 ori. Oamenii sunt imposibil de învins, atunci când înțeleg că nu au nimic de pierdut în acel moment. Nu există o rețetă spre succes, e doar multă muncă, perseverență și un pic de nebunie care să te facă să continui, atunci când ceilalți renunță”, a reflectat Elena Burlacu.
Potrivit organizatorilor, modelele de femei identificate și aduse ca și exemple bune de urmat ar încuraja femeile să fie active și implicate în activități benefice, atât pentru ele, cât și pentru societate. „Am discutat diferite aspecte ce țin de viața și activitatea femeilor ce muncesc în diferite domenii publice și nu numai, despre înțelegerea și sprijinul reciproc în ceea ce privește carierele și viețile lor. Este important că acestea au avut prilejul să se împărtășească cu experiențele pe care le au într-un domeniu sau altul și cum fac față unor impedimente, care intervin în activitatea lor”, a menționat Aliona Manciu, managera proiectului.
Activitatea a fost organizată de Asociația Obștească „Baștina Frăsinești” sub egida Platforma pentru Egalitate de Gen cu susținerea Gender Centru, în cadrul Programului „Îmbunătățirea accesului la serviciile esențiale de sănătate și protecției împotriva violenței de gen pentru persoanele refugiate din Ucraina și cele din comunitățile gazdă”, susținut de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova și finanțat de Uniunea Europeană.