Executivul discută un împrumut de urgență cu Uniunea Europeană. Proiectul presupune măsuri de susținere a mediului de afaceri, pentru care sunt alocate 300 de milioane de lei. Sunt prevăzute resurse pentru a atenua efectele crizei economice, precum alocarea suplimentară a 168 de milioane de lei pentru fondul de șomaj și alocarea a 200 de milioane de lei pentru fondul de ajutor social, transmite IPN.
Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă va primi suplimentar 10 milioane de lei pentru a organiza programe menite să crească posibilitățile de angajare pentru persoanele neangajate.
Cabinetul a negociat un credit de 58,4 milioane de dolari din partea Băncii Mondiale. 33 de milioane de dolari vor fi direcționați în sectorul sănătate pentru combaterea epidemiei COVID-19, și 24 de milioane de dolari pentru majorarea fondului de șomaj și alte cheltuieli sociale.
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Republicii Moldova un credit de 70 de milioane de euro, dintre care 30 de milioane vor fi direcționate pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, iar 40 de milioane (câte 20 de milioane în 2020 și 2021) – în sectorul de sănătate.