A trecut o lună și mai bine de la alegeri, dar până acum toate sunt pe vechi. Nu știm cine și cu cine va face alianță, nici nu ne dăm seama dacă vom avea sau nu anticipate. Potrivit unor analiști politici, incertitudinea noastră va mai dura, atâta timp cât găsirea consensului între cei aleși este mai confuză ca niciodată.
Ion, satul Chirileni: ”Se înțeleg sau nu pentru a forma conducerea de vârf a țării o știu doar ei. Părerea noastră nu contează. De noi este nevoie doar atunci, când trebuie să votăm. Noi ne vedem liniștiți de treburile și de sărăcia noastră. Așteptăm să se încălzească mai bine afară, pentru a putea lucra în grădină și în câmp. Nu suntem prea optimiști, căci și semințele, și motorina sunt scumpe. Prilej de bucurie nu prea avem”.
Vera, satul Măcărești: ”Privesc noutățile la televizor ca pe un film cu multe episoade, unul mai interesant decât altul. Unii deputați vor cât mai repede să-și găsească locul în vârful puterii, pentru ca să-și îndeplinească rolul de slugă a poporului, alții nu vor să se unească cu cei care, dimpotrivă, nu ar dori ca poporul să rămână slugă în continuare”.
Grigore, satul Cornești: ”Politica este o problemă cu multe necunoscute, pe care știu s-o descâlcească sau s-o complice doar ei cei care se aventurează în acest joc. Unii vin la început cu intenții bune, dar mai apoi, gustând din dulceața ei, își mai fac de cap. Alții s-ar putea să fie mai conștiincioși pentru ca să înțeleagă, că așa nu se mai poate. Ași vrea să cred că promisiunile care se fac înainte de a fi aleși să se îndeplinească cu adevărat”.
Lilia, reprezentantă a diasporei, Italia: ”Am votat pentru un trai mai bun pentru cei de acasă și pentru noi, cei plecați pe alte meleaguri. Lucrurile vedem că nu se prea mișcă, este probabil cam dificil pentru cei aleși să se decidă, poate de aceea că sunt diferiți în ideologii și fapte. Să sperăm că până la urmă lucrurile se vor limpezi, se va ține cont de situația în care se afla Moldova”.
Veronica, orașul Ungheni: ”Nici nu știm ce ar fi mai bine: să se ajungă la un compromis sau la alegeri anticipate. Din câte îmi dau seama, repetarea alegerilor cere noi cheltuieli, ceea ce s-ar răsfrânge asupra situației financiare a țării. Până una-alta rămâne doar să ghicim ce va fi mai departe”.