La data de 2 aprilie, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a făcut înconjorul țării cu „Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț” și cu Icoana Maicii Domnului „Kasperscaia”, în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea.
Punctul de plecare a fost orașul catedră, Ungheni. Apoi, pe cale aeriană, Preasfinția Sa, a înconjurat toată Moldova pe hotarele ei, binecuvântând orașele principale ale țării. Episcopul a fost însoțit de protoiereul Nicolai Boian și protodiaconul Victor Rotari, clerici ai catedralei episcopale. Pe tot parcursul zborului, s-a citit rugăciunea la vreme de epidemie, Acatiste ale Maicii Domnului și Acatiste ale Sfinților, ale căror Sfinte Moaște se află puse în Icoana-Chivot. Clericii s-au rugat ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19, a comunicat Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.
„Poporul moldav s-a bucurat de o binecuvântare deosebită. Icoana-Chivot are, în centrul ei, o Icoană veche de peste 200 de ani, cu Chipului Maicii Domnului „Kasperscaia”. Anume cu acest Chip al Maicii Domnului, s-a înconjurat orașul Odessa, în timpul războiului. Găsim în istorie că, cu chipul Maicii Domnului, „Kasperscaia”, sunt înconjurate orașele și satele, pe timpuri de ciumă, boală, război și necaz”, a mărturisit episcopul de Ungheni și Nisporeni.
A doua Icoană cu care a fost binecuvântată Republica Moldova, este Chipul Maicii Domnului de la Hârbovăț. Această Icoană este foarte veche de ani, aparținând unui viețuitor de atunci al sfintei mănăstiri Hârbovăț. Pe această Icoană, de o parte și alta a chipului central al Maicii Domnului, sunt pictați Sfinții Ap. Petru și Sf. Cuv. Paisie.
„Nădăjduim că acest drum al crucii aerian, prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor sfinților, să coboare Binecuvântarea și Mila Domnului peste noi”, a mai adăugat Preasfințitul Petru.