După ce au aflat despre importanța protejării Planetei Pământ și care sunt factorii ce duc la un mediu nociv o grupă de copii de la grădinița „Steluța” au decis ca de acum înainte să fie mai atenți la aceste aspecte și să-i corecteze pe cei care încalcă normele ecologice.
E vorba de grupa „Viorica” , educatoare Natalia Popescu. Cadrul didactic ne spune că în această zi micuții au învățat că în primul rând, pentru protejarea mediului înconjurător, trebuie să fie ei un exemplu pentru cei din jur, adică să nu arunce gunoiul oriunde, dar la coș, să nu facă focul în păduri, să nu rupă florile din spațiile publice, să ocrotească animalele și păsărele etc. Un alt lucru care ar putea să-l facă micuții pentru mediu este plantarea copacilor. „Aflând toate acestea micii ecologiști s-au declarat „Prietenii Planetei Albastre”. Aceasta demonstrează că le pasă și că vor crește niște cetățeni responsabili” ne mai precizează Natalia Popescu.
În cadrul activității micuții au realizat și un poster cu un mesaj elocvent temei „Împreună protejăm planeta Pământ!”.
Activitatea a fost desfășurată în contextul semnării Memorandumului Multilateral de Cooperare în cadrul Proiectului „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru Zone Rurale Verzi”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre/ POC BMN/2014-2020, implementat de Municipalitatea Tskaltubo (Georgia) – Partenerul Lider, REC Caucasus Armenia (Armenia), Primăria Municipiului Ungheni (Moldova), Asociația Tehnopol Galați (România), Uniunea Oamenilor de Știință Imereti “Spectri” (Georgia) .
Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată față de mediu. Oficial însă, în anul 2009, această dată a fost declarată de ONU (Organizația Națiunilor Unite) drept sărbătoarea oficială a Planetei Pământ. Dacă la nivel internațional Ziua Pământului a fost sărbătorită destul de timpuriu, în România aceasta a fost sărbătorită începând cu anul 1990.