În timp ce unii ungheneni se luptă să vadă realizate promisiunile autorităților locale din campaniiile electorale cu privire la reparația străzilor, alții se arată indignați și nemulțumiți de ceea ce s-a reparat până acum. Pe strada Tudor Arghezi, de exemplu, toate erau bune și frumoase, până ca aceasta să fie renovată în variantă albă. După lucrările de terasament, care au ridicat carosabilul, cursul apelor pluviale a luat o nouă direcție, de această dată prin curțile oamenilor, transformându-le astfel în lacuri de acumulare.
Să fi fost vorba despre o greșeală de proiectare sau de încă un lucru, care nu a fost dus la bun sfârșit din cauza lipsei de resurse? Pentru a afla răspuns l-am contactat pe Cristofor Codreanu, viceprimarul municipiului, cel care de nenumărate ori le-a promis cetățenilor din zona dată că va găsi o soluție cât mai curând. „Am vorbit cu locuitorii de aici, cunoaștem problema, de câteva ori am intervenit și am adăugat pietriș, astfel încât apele să nu mai intre în curți, doar că acolo pietrișul nu este suficient, pe semne că ceva nu s-a respectat la lucrările de terasament sau că trebuia de luat în considerare și schimbarea cursului apelor pluviale. Cert este că acum canalele de scurgere reprezintă o problemă în mai multe zone ale orașului, iar pentru rezolvarea lor este nevoie și de forțe, și de timp, și de bani. Ceea ce ne-am propus noi, mai întâi, este să reparăm toate străzile din oraș și abia apoi să ne întoarcem la procedura de reprofilare”, a comunicat viceprimarul.
Tot de la dânsul am aflat că problema apelor pluviale ar fi și pe străzile Zamfir Arbore, Burebista, Cocostârcilor, Grigore Adam. Dar toate acestea vor rămâne pe lista de așteptare până când se vor găsi surse extrabugetare ca în acest an să fie reparate alte străzi – Dănuțeni, Vadul Țuțorei, dar și cele din cartierul Ungheni-Deal.
Pe de altă parte, Eduard Bejenari, consilier municipal, spune că are o altă părere referitor la procedura de reprofilare. „Eu cred că atunci când începi un lucru trebuie să-l duci la bun sfârșit, dar la noi s-a creat așa o obișnuință de a bate pasul pe loc. Când începi un lucru, trebuie să-l faci cap-coadă și să nu lași oamenii cu probleme mai mari decât au avut înainte. Îmi pare rău că, deși la primărie sunt specialiști de pofil, care trebuie să anticipeze anumite greșeli, să analizeze și să raporteze, atunci când se creează o situație de genul acesta, ei însă nu o fac. Chiar dacă activează vreo trei specialiști care ar trebui să raporteze recepția lucrărilor, eu nu i-am văzut niciodată la ședințe, în locul lor vorbesc viceprimarii, care ne asigură mereu că lucrările au decurs conform proiectului”, a comentat consilierul.