Acestea au fost distribuite de două organizații internaționale – „Round Table” din Germania și „Rotary Club” Chișinău. Astfel, un grup de voluntari a dat chiar micuților în mână (o cerință a organizatorilor) din câteva sate de pe Valea Culei (Boghenii Noi, Hârcești, Cornova, Curtoaia), Teșcureni, orașul și satul Cornești, Rădenii Vechi peste o mie de colete.
Potrivit declarațiilor lui Ion Crudu, reprezentant Rotary Club Moldova și persoana care s-a ocupat de partea logistică a bunei desfășurări a campaniei, la Ungheni „Caravana de Crăciun” vine pentru al cincilea an. Singura abatere din anul acesta e că s-a optat pentru satele din raion și nu pe municipiul Ungheni. Tot el a specificat că fiecare cadou conține de toate pentru un copil: dulciuri, jucării, creioane, cărți de colorat, produse de igienă, hăinuțe. Ele, cutiile, sunt făcute cu mult drag de către copiii din Germania împreună cu părinții pentru semenii lor din Republica Moldova. De aceea un obiectiv primordial al campaniei este să-i sensibilizeze pe oamenii din Moldova să facă același lucru pentru copiii care trăiesc o copilărie plină de lipsuri.
Aceeași sursă ne-a menționat că au fost oferite cadouri, în mână, la peste 35000 de copii din 25 de raioane, începând cu Comrat și Cahul și terminând cu Briceni, Soroca și Rezina. Ion Crudu a ținut să precizeze despre susținerea pe care o au din partea administrațiilor locale de nivel I și II, Guvernului și Președinției, care au facilitat aducerea în țară a coletelor, au asigurat paza, precum și achitarea anumitor costuri de logistică etc. Dânsul a declarat că își propun pentru următorul an sa majoreze numărul de cadouri.
Organizațiile care au contribuit la aducerea zâmbetelor pe fețele copiilor
„Round Table Deutschland” este o asociație din Germania, care are ca membri tineri cu vârste cuprinsă între 18 și 40 de ani. Primul club a fost fondat în 1952 la Hambrug. Până în decembrie 2017, numărul de filiale a crescut la peste 230. Motto-ul lor este: „Adoptă. Adaptează.
Îmbunătățește”. Ei realizează proiecte locale, naționale și internaționale, mari și mici, stabilesc și mențin prietenii la nivel local și în întreaga lume. În partea Europei de Est, asociația şi-a început activitatea în anul 2001 cu repartizarea ajutoarelor pentru copiii străzii din România. În prezent aceasta are în jur de 3500 de membri activi care fac acţiuni de caritate în diferite ţări. În 2018 în Moldova au venit 80 de voluntari.
„Rotary International” este o organizație de caritate, fondată de avocatul american Paul Percy Harris la 23 februarie 1905. Are la moment peste 1,2 milioane de membri constituiți în peste 35000 cluburi în aproape toate țările din lume. Cluburile Rotary sunt accesibile pentru persoane din toate culturile și etniile, dar care nu sunt afiliate cu nicio organizație politică sau religioasă.