Săptămâna aceasta reprezentanți ai SA „Drumuri – Strășeni”, sectorul Ungheni și cei de la Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS) au examinat fitosanitar copacii de la marginea traseului și au marcat copacii care sunt putrezi și avariați.
Contactat de noi Vasile Bodrug, directorul SA „Drumuri Strășeni”, sectorul Ungheni, ne spune că urmează să aștepte autorizația de la Agenția de Mediu ca să poată purcede la defrișarea acestor copaci, care sunt mulți potrivit lui. „Cred că prin toamnă vom începe procesul”, ne specifică dânsul. Ce vor face cu arborii tăiați? Directorul de la SA „Drumuri – Strășeni”, sectorul Ungheni, ne detaliază că o mare parte din lemnul rezultat va fi dat angajaților întreprinderii pentru a-l utiliza la încălzire în sezonul rece al anului și în cazul în care va mai rămâne ceva va fi vândut. „Copacii care au fost marcați sunt foarte putrezi și nu mai pot fi întrebuințați la nimic altceva decât la foc”, ne explică Vasile Bodrug.
Dacă vor fi sădiți alți puieți în locul copacilor tăiați, gestionarul drumului național Ungheni-Sculeni-Bălți, ne spune că vor fi doar că nu chiar imediat. ”Specialiștii de la ICAS ne-au explicat că trebuie defrișați toți copacii, după care să sădim alții. Dacă îi sădim acum s-ar putea să nu se mai prindă din cauza copacilor rămași. Asta ar însemna că trebuie să așteptăm 2-3 ani până vor tăiați toți copacii existenți de la marginea traseului și încă ceva decizia finală dacă vor fi sau nu sădiți noi copaci la traseu depinde de Agenția de Mediu”, ne-a specificat acesta.