Circa 40 de tronsoane de drumuri naționale au învelișul deteriorat de peste 65 %, iar pe drumuri locale lipsesc peste 2 800 de indicatoare rutiere. Zece poduri amplasate pe drumuri naționale și 14 pe drumuri locale nu corespund normelor de securitate. Participanții la ședința Consiliului Fondului Rutier, de comun cu Guvernul, au analizat aceste date, propunând mai multe măsuri, inclusiv majorarea sumei alocațiilor pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă, transmite IPN citând un comunicat de presă al Guvernului.
Sergiu Bejan, director general interimar la „Administrația de Stat a Drumurilor”, a spus că în anul curent pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor publice naţionale şi construcţiilor inginereşti au fost alocați 1 532 059,8 mii lei. Până la data de 1 august, din această sumă au fost valorificate doar 504 448,6 mii lei.
Premierul Natalia Gavrilița a declarat că mijloacele Fondului Rutier trebuie gestionate în mod transparent și în condiții de maximă eficiență, în interesul cetățenilor. Este necesar un mecanism prin care fiecare cetățean să poată vedea care drumuri se află în reparații, pe ce criterii au fost selectate acestea, câți bani s-au alocat pentru lucrări, cine este antreprenorul, dar și cum este evaluată calitatea lucrărilor. Totodată, prin intermediul acestui mecanism, fiecare cetățean trebuie să poată semnala nereguli și eventuale abuzuri.
Rețeaua de drumuri publice naționale care se află în gestiunea ,,Administrația de Stat a Drumurilor” constituie 5 902 km. Executarea lucrărilor de întreținere a drumurilor publice naționale se efectuează de către 11 întreprinderi specializate S.A. ,,Drumuri” unde activează circa 1 950 angajați.