Aceasta a fost desemnată în urma concursului „Cununa Sânzienelor”, desfășurat la prima ediție de către Secția Cultură și Turism Ungheni. Cea care o poartă este Iasmina Percic, care s-a îmbrăcat în costum național și-a pus pe cap o cunună împletită din flori de sânziene, a mers la râul Prut și s-a fotografiat. Cu aceasta, dar și cu descrierea tradițiilor de sărbătoarea de Sânziene, care se practica în Costuleni pe vremuri, culese de la o consăteancă. Cea care a ajutat-o pe Iasmina să câștige marele premiu a fost Eudochia Goian, conducător artistic la Casa de cultură din Costuleni
Galina Moraru, specialistă la secția sus menționată, ne spune că prin această activitate și-au dorit să valorifice frumusețea, valoarea și autenticitatea acestei sărbători.
Celelalte câștigătoare sunt: Premiul I – Mihaela Popa, s. Cetireni, Nicoleta Ostrev, s. Petrești
Iuliana Coliban, s. Pârlița; Premiul II – Victoria Zețu, s. Bușila, Alexandrina Scrinciuc, mun. Ungheni, Anghelina Lupușor, s. Chirileni; Premiul III – Paulina Nicuriuc, s. Florițoaia Nouă
Milina Lupu, or. Cornești, Iana Gligor, s. Buciumeni; Mențiuni – Alexandrina Cujbă, s. Rădenii Vechi, Mihaela Chitoroagă, mun. Ungheni, Marinela Țărnă, s. Mînzătești, Vlada Ținevschi, s. Todirești, Maria Rabacu, s. Zăzulenii Vechi, Iulia Țîcu, s. Romanovca, Dumitrița Olei, satul Mănoilești, Gabriela Loghin, s. Coșeni.
Despre tradiția de Sânziene de la Costuleni: „Când eram copilă, așteptam cu mare nerăbdare Sânzienele. Era mare veselie, mergeam cu fetele mari prin lanul cu grâu și culegeam flori, le aduceam acasă și le puneam la icoane, pentru că spunea mama că aceste flori vor ocroti casa și gospodăria de puterea forțelor întunecate, aducând totodată noroc, sănătate și belșug atât oamenilor cât și animalelor și semănăturilor. Fetele de măritiș le împleteau în cunună și le puneau pe cap ca să fie frumoase și atrăgătoare pentru flăcăi. Femeile mai în vârstă aveau alte obiceiuri legate de acestea. Le puneau la brâu, adăugând și cicoare, pentru a nu avea dureri de spate la muncile de câmp. De asemenea, în această zi gospodinele scoteau hainele afară din casă ca să nu le mănânce moliile, apoi când le aranjau în casă le presărau cu diferite ierburi împotriva acestor insecte. După ce am crescut mare și eram cu gândul la măritiș am mai întrebat de bătrâne de unele taine legate de Sânziene. Am aflat atunci că fetele de măritat își împleteau coroniță de flori de sânziene și le dădeau pe o apă curgătoare. Nu am mai reușit să fac acest obicei, pentru că au venit rușii și nu am mers la Prut”. (Elena Moraru, 89 de ani).
Partener media al concursului a fost ziarul „Unghiul”.