Locatarii „maturi” ai căminului Şcolii Profesionale din Ungheni sunt îngrijoraţi de zvonul că locuinţele lor trec în proprietatea Primăriei Ungheni, în timp ce ei aveau de gând să-şi privatizeze locuinţele modeste. Dar în situația creată mai întâi de toate ar fi trebuit să-i intereseze dacă e posibilă privatizarea camerelor din cămin într-un caz sau altul.
Apropo, arhitectul oraşului, Vlad Savin, a spus că primăria nu are nicio legătură cu căminul acestei instituţii de învăţământ. Iar directorul şcolii profesionale, Vladimir Savin, a precizat că aceste cămine aparţin Ministerului Educaţiei şi nu sunt pasibile de privatizare. Şcoala are trei cămine cu 660 de locuri. Ce-i drept, acum elevii ocupă doar unul, iar în cel de-al doilea cămin şi la două etaje în al treilea trăiesc orăşeni. Cu toţi au fost semnate contracte de arendă a încăperilor, plata depinde de suprafaţa ocupată. Trei etaje, cu părere de rău, sunt goale. Interlocutorul a menţionat că aceste cămine sunt mai moderne – fiecare secţie are două camere, lavoar şi toaletă.
În legătură cu discuţia privind imposibilitatea privatizării odăilor din cămin ar trebui să le amintim locatarilor apartamentelor neprivatizate, de stat, că, în conformitate cu legea cu privire la locuinţe procesul de privatizare a locuinţelor se încheie pe 29 noiembrie 2016. După expirarea termenului indicat locuinţele neprivatizate trec în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale pe al căror teritoriu sunt amplasate. Autorităţile administraţiei publice locale se obligă să acorde acestor locuinţe statut de locuinţe sociale şi să înregistreze dreptul de proprietate asupra lor. Cu persoanele care locuiesc în aceste locuinţele se vor încheia contracte de locaţiune pe un termen de 5 ani. Cu alte cuvinte, ele vor deveni arendaşi ai apartamentelor în care locuiesc. Numai în acest caz vor putea rămâne în ele.