Locatarii blocului de pe strada Alexandru Bernardazzi nr.11, marea majoritate bătrâni, se arată nemulțumiți de starea curții blocului, după ce anul trecut s-au început lucrările de reparație. Nemulțumirea vine în special din cauza demontării băncilor, care erau în zonă. Dânșii spun că nu mai au unde se așeza atunci când ies în curte.
„Anul trecut, au venit și ne-au scos toate băncile, ne-au promis că după ce curtea va fi asfaltată ne vor instala altele și că mare frumusețe se va face în curtea noastră. Noi, bătrâni fiind, nu ne-am opus. Cei din blocul vecin, majoritatea familii tinere, s-au revoltat și nu le-au dat voie. Le-au spus să le scoată atunci când le vor pune pe cele noi. De aproape un an noi așteptăm, dar nu se zărește nici o schimbare. Dacă ne ducem în curtea vecină să ne așezăm acolo, femeile se uită urât la noi. Ne vrem scaunele înapoi”, povestește revoltată bătrâna.
Contactat telefonic, Ion Gălușcă, viceprimarul mun. Ungheni, ne-a declarat că lucrările sunt în plină desfășurare, iar curtea respectivă nu este singura planificată pentru asfaltare și amenajare.
„Lucrările merg în continuare. Au fost finisate curțile de pe strada Ion Luca Caragiale și cele de pe strada Alexandru Boico. Acum se lucrează în curțile strada Alexandru Boico nr 25 și nr. 27, după care vor urma și celelalte. Din cauza stării de urgență am fost și noi stopați și, în plus, mai sunt careva probleme pe care trebuie să le remedieze mai întâi cei de la „Ungheni-Gaz”, ca mai apoi noi să purcedem la asfaltare. După ce terminăm cu asfaltarea, deja vom reveni la amenajarea cu bănci și alte necesități ale curților, fiecare după specificul său”, explică viceprimarul.
Despre numărul de curți care vor fi reparate în acest an Ion Gălușcă nu ne-a putut oferi un răspuns exact, remarcând că planificate ar fi multe, dar câte din ele vor reuși să le ducă la bun sfârșit va depinde de starea financiară.
„Ne-am dori să facem multe, dar acum suntem implicați în câteva proiecte la care primăria trebuie să vină cu contribuții. Unul din acesta se referă la schimbarea în totalitate a țevilor de apă și canalizare. Având peste 50-60 de ani, ele sunt uzate și putrede. Sunt foarte mari pierderi de apă, ceea ce influențează și tariful crescut la apă. Dintr-un proiect cu Agenția de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) în valoare de 3 milioane de euro ne propunem schimbarea a 19 km de apeduct și 6 km de canalizare”, menționează viceprimarul.