De Dragobete 4 cupluri de ungheneni, membri ai ansamblului de dansuri populare „Hora de la Prut”, au fost puși la diferite încercări pentru a demonstra cât de mult se cunosc, se apreciază unul pe celălalt și cât de mare e dragostea care îi leagă. Cea care le-a testat sentimentele prin cele 5 probe de concurs a fost Rodica Toma, directoarea Casei Limbii Române „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni. „E un concurs distractiv prin care ne propunem să aducem zâmbete și veselie atât celor care sunt concurenți, cât și spectatorilor”, ne-a declarat Rodica Toma.
Evenimentul a culminat cu o reprezentație a concurenților. Aceștia au dansat, creând o atmosferă cu adevărat de sărbătoare. Participanții au primit diplome.
În aceeași zi voluntarii „ProUngheni” au desfășurat unul din atelierele de creație din cadrul proiectului Clubul de Hand Made „Art Zone”, finanțat de Direcția Educație Ungheni. Potrivit Marinei Atamuratov, coordonatoarea grupului, elementele de decor confecționate vor fi expuse de 1 martie la Palatul de Cultură Ungheni la deschiderea Festivalului Internațional „Mărțișor” 2020.
Un alt eveniment, dedicat zilei de Dragobete, a fost organizat la Palatul de Cultuă Ungheni pe data de 23 februarie. La „Seara de Dragobete” au participat colectivele: „Unghenenii”, „Do-Re-Micii”, „Mini-Song”, „Vârsta de Aur”, Grupul de Lăutari, Alexandru Galiț și invitații speciali frații Ion și Veaceslav Bînzari.
Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români
Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, conform unor legende. Acesta e un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale.