Sâmbăta trecută, a avut loc Gala JCI Ungheni 2018 (Junior Chamber International/Camera Internațională a Tinerilor Antreprenori). Evenimentul a întrunit participanți din Ungheni, Chișinău, Rezina, Orhei, Iași, Constanța și Suceava. Cu un raport despre activitatea asociației pe parcursul anului 2018 a venit Vasile Grosu, președintele boardului JCI local. Acesta a făcut o trecere în revistă a tuturor activităților și proiectelor implementate de echipă.
Vasile Grosu, printre altele, a menționat: „Am organizat 32 de activități, gestionate de 21 de directori. Din numărul lor, 21 de activități au fost de nivel local și național, 11 – de nivel internațional. Toate aceste activități și proiecte au fost axate pe 4 segmente: economic, social, cultural și sportiv”. La capitolul evenimente antreprenoriale, dânsul a nominalizat “Antreprenoriatul în școli”, ”Seară cu antreprenori”, ”Business Drive Ungheni” și altele; cele sociale: “Adoptă un copil pe o oră”, “Ziua de curățenie globală”, ”Curățenie pe plaja lacului Delia”; culturale: „Cinemarzza”, “Citim cu pasiune”, “Seară cu bancuri”; sportive: ”Campionatul la tenis de masă”, ”Turneul de mini-fotbal”, ”Campionatul JCI la ping-pong” ș.a., iar cel mai mare eveniment sportiv a fost Cupa ”Iacob Ciachir”, care a dat posibilitatea să funcționeze școala de hipism din Ungheni.
Membrii echipei JCI Ungheni au stabilit un șir de parteneriate la nivel local, național și internațional. “Biz Bike” este o experiență ce vizează mersul pe biciclete pentru un mod sănătos de viață, preluată din Japonia și alte țări asiatice. Alte activități de talie internațională au fost: “Conferința Balcanică la Istanbul”, “Conferința Europeană de la Riga”, ”Academia Internațională din Suedia” etc.
În încheiere Vasile Grosu a menționat: “Consider că pe perioada activității mele am reușit să-mi mențin echilibrul, să fac ce mi-a stat în putere, pentru ca astăzi să fim într-o componență mult mai mare. Sperăm într-un an bun cu rezultate și mai mari”.
Ana Boișteanu, pre-ședinta JCI Moldova, a spus că se mândrește cu succesele echipei din Ungheni, care au reușit să obțină rezultate demne de urmat: “Activitățile pe care le desfășoară au un impact social deosebit. Echipa a crescut nu numai numeric, dar și calitativ”. Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, menționează: “Organizația prezintă o valoare pentru oraș. Tinerii antreprenori au reușit să implementeze proiecte benefice pentru comunitate. Eu cred că echipa JCI va fi prima cu care primăria va încheia un contract în cadrul proiectului “Adoptă un spațiu public”. Și șeful Serviciului Consular al României în Ungheni, Petru Lițiu, a punctat importanța implicării membrilor echipei în viața comunității: “Apreciez faptul că fac lucruri bune de interes comun. Apreciez că au atras parteneri valoroși care ajută echipa să pună în practică ideile. În general, JCI Ungheni este o echipă puternică cu oameni motivați, oameni cu voință care vor aduce o schimbare în societate”. Reprezentantul JCI Suceava, România, Iacob Filip, a specificat despre impactul colaborării cu omologii lor de la Ungheni: “Am venit cu plăcere aici pentru a ne împărtăși ideile, dar și, cum se spune, pentru a fura meseria”.
Conform statutului organizației respective, anual în fruntea JCI Ungheni este ales un nou președinte. În acest an onorabila misiune i-a revenit omului de afaceri Dionisie Ternovschi, care a spus: “Mă voi strădui să asigur continuarea proiectelor începute și, desigur, să implementez altele noi. Cu ajutorul JCI creștem în plan economic, social, cultural, întreprindem acțiuni de caritate, ne împărtășim experiența antreprenorială și avem posibilitatea să vizităm multe țări ale lumii”.