Ungheniul, alături de alte raioane, va primi ajutor umanitar sub formă de produse alimentare pentru familiile social vulnerabile. Acesta este oferit de către Guvernul României și este constituit din zahăr și colete cu produse alimentare: făină, mălai, paste făinoase, conserve de carne, pateu de legume. La prima etapă, în raion va fi repartizat zahăr în cantitate de 34200 kilograme. Conform unor liste întocmite, produsul va ajunge la 73 de persoane încadrate în Serviciul de asistență parentală profesionistă, 1087 persoane cu dizabilități severe, 131 de copii plasați sub tutelă/curatelă, inclusiv în Centrul de Plasament pentru persoane fără adăpost din Sculeni (37 de persoane), Casa Comunitară Sculeni (6 beneficiari), Spitalul Raional, secția pediatrie (28 de pacienți), Centrul Ftiziopulmonologic de Reabilitare pentru Copii din Cornești (100 de persoane) și în 57 de instituții preșcolare și școlare (total – 5476 copii).
Potrivit Vioricăi Său, șef Serviciu persoane în etate și cu dizabilități de la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, cantitatea de zahăr per persoană diferă de la o instituție la alta. Dacă gimnaziilor și grădinițelor le vor reveni câte 4 kg, atunci Centrului Ftiziopulmonologic de Reabilitare pentru Copii din Cornești îi vor fi repartizate câte 18,25 kg.
Dânsa a mai comunicat și faptul că graficul de repartizare a zahărului va fi realizat în perioada care urmează. În privința celor 667 de colete, acestea vor ajunge la beneficiari în luna aprilie.
În cadrul Comisiei raionale privind repartizarea ajutoarelor umanitare, membrii căreia s-au întrunit joia trecută, s-a discutat despre transportarea de la Chișinău și identificarea unui depozit unde vor fi păstrate alimentele. Totodată s-a menționat și faptul că în listele întocmite numărul beneficiarilor în unele instituții este greșit. Raisa Popovici, șefa Centrului Sănătate Publică, a spus că la Centrul Ftiziopulmonologic de Reabilitare pentru Copii din Cornești numărul beneficiarilor nu ar fi 100, ci 63. Cum va fi corectată această eroare și ce va fi întreprins cu cantitatea care va fi în exces, nimeni însă nu a explicat. „Să vedem cantitatea adusă și depozitată în Ungheni și apoi să ajungă către beneficiari, asta e important. Până la urmă datele incluse în liste sunt oferite de Guvernul R. Moldova”, a conchis vicepreședintele raionului, Alexandru Brânză.