„Am muncit la urgenţa medicală din oraşul Corneşti mai bine de 30 de ani. Cum lipseau condiţiile bune de muncă pe atunci, aşa şi nu au mai fost create pentru oamenii în halate albe, care primii oferă asistenţă medicală pacientului. Întrebaţi-i unde fac duş după o zi cu arşiţă, dacă este veceu, dacă au unde să se odihnească sau să bea un ceai. Vă spun eu: nu au unde, căci nici conducerea anterioară nu s-a gândit la echipele medicale, nici cei care au venit după ei”, sunt rândurile unei scrisori venite pe adresa redacţiei şi semnate de Ana C.
Dânsa este indignată nu doar de indiferenţa autorităţilor, dar şi de patriotismul acestui popor, care poate să depăşească orice greutate şi să muncească în condiţii proaste şi să se mai bucure chiar şi de un salariu mizer.
Eugen Creţu, medicul şef al Substaţiei de Asistenţă Medicală Urgentă Ungheni, în subdiviziunea căreia se află şi staţia de la Corneşti, confirmă că aici nu sunt condiţii de muncă adecvate: „Am muncit vreo 5 ani acolo şi ştiu cu ce se confruntă felcerii şi asistenţii medicali zi de zi”. Totuşi, cu doi ani în urmă parcă se pornise carul din loc. În oraşul Corneşti urma să fie construită o nouă staţie de urgenţă. Doar că schimbarea conducerii, apoi tărăgănarea aprobării bugetului naţional au făcut ca promisiunile să rămână doar pe hârtie.
Zilele trecute, în timpul vizitei reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, lipsa condiţiilor de muncă pentru echipele medicale a fost una din problemele examinate. A apărut şi soluţia: cabinetul unde era aparatul roentgen care a fost închis de curând pentru că acesta era uzat, va fi oferit staţiei de urgenţă. Eugen Creţu spune că va fi nevoie de anumite investiţii, dar reprezentanţii ministerului au promis că vor rezolva această problemă. Doar că şi consilierii raionali ar trebui să adopte o decizie şi să ofere acest spaţiu Substaţiei de Asistenţă Medicală Ungheni.