La 1 aprilie, în municipiul Ungheni a fost dat startul lunarului ecologic. Timp de o lună, atât angajații Primăriei municipiului Ungheni, serviciului de salubritate, precum și întreprinderile, instituțiile, unghenenii vor fi implicați în diverse acțiuni de salubrizare și amenajare a spațiilor publice. A fost elaborată și o hartă specială, cu spații bine definite, de care vor trebui să se îngrijească instituțiile sau întreprinderile din preajmă. Totodată, în această perioadă vor fi plantați copaci de diferite specii. Se planifică plantarea a peste 500 de arbori. Primii 150 de puieți deja au fost plantați.
Doar împreună putem face ca municipiul Ungheni să fie și mai curat, și mai verde. Implicarea fiecăruia dintre noi este necesară.
Să întâmpinăm sărbătorile din mai (Ziua Muncii, Învierea Domnului, Ziua Victoriei şi Comemorării celor căzuţi în cel de-al doilea război mondial, Ziua Europei etc.) cu bucurie, într-un oraș curat și bine amenajat.
Să respectăm regulile de plantare a puieților!
Este perioada plantării arborilor și arbuștilor. Înainte de a-i planta, ar fi bine să cunoaștem la ce distanță de construcții și obiecte ale amenajării edilitare pot fi sădiți aceștia, ca ulterior să nu creeze probleme și să nu fie nevoie să fie defrișați.
Distanța de la construcții până la axa arborilor și arbuștilor
Nota 1 – Normele prezentate se referă la arbori cu diametrul coroanei de maximum 5 metri și se vor mări pentru arborii cu coroana de diametru mai mare.
Nota 2 – Distanța de la liniile electrice aeriene până la arbori se va stabili în conformitate cu regulile de instalare a echipamentelor electrice.
Nota 3 – Arborii plantați lângă construcții nu vor crea obstacole pentru insolarea și iluminatul natural al încăperilor de locuit.