
În timp ce toate grădinițele din țară se pregătesc de festivitățile sărbătorilor de iarnă, Grădinița de copii „Licurici”, Ungheni, a îmbrăcat deja straiele de sărbătoare. Astfel, săptămâna trecută, în incinta instituției s-a organizat un concurs de cântec și poezie între „steluțele” grupelor din grădiniță. Deoarece pasiunea pentru muzică la această vârstă fragedă se cultivă mai mult în rândurile genului feminin și la acest concurs cele mai dornice să strălucească în lumina reflectoarelor au fost fetițele. Îmbrăcate în rochițe din cele mai fastuoase, concurentele Mădălina Mardari, Alexandra Lesnov, Nicoleta Jartvițchi, Veronica Rogalev, Antonela Crăciun și Nicoleta Bulgac s-au prezentat bine pregătite și entuziasmate să aducă muzică și o atmosferă festivă în sală. Participantele au urmat să se manifeste la trei probe artistice: cântec de estradă, recital de poezie, cântec popular. Și cum niciun concurs nu poate avea loc fără apreciere, membrii juriului au fost coordonatorii muzicali ai grădinițelor din oraș – Serghei Lazo, Constantin Talpă și Mihail Chirileac. Criteriile de apreciere au fost reprezentate prin steluțe de culoare albastră (bine) și de culoare roșie (foarte bine).
Și ceilalți copii din grădiniță s-au implicat activ în cadrul concursului, prezentând câteva numere de dansuri și cântece pe motive tradiționale în timpul pauzelor dintre probe. Oaspeții acestei activități au fost părinții și bunicii preșcolarilor, dar și reprezentanții Direcției Educație Ungheni, Tatiana Lazăr și Olga Răileanu.
Tatiana Lazăr a spus: „O activitate atât de bine pregătită, atât de bine pusă la punct, se merită apreciată cu un calificativ înalt. Copiii noștri sunt foarte talentați și foarte buni. Mulțumim părinților că manifestă atâta grijă față de copii, că au muncit împreună cu ei. Bravo și cadrelor didactice pentru că pe parcursul acestor ani au cultivat frumosul în copii”. Angela Sîrghi, metodista instituției, a menționat: „În cadrul activităților de muzică, ne străduim să dezvoltăm receptivitatea emoțională pentru muzică, să cultivăm deprinderi de interpretare. Scopul acestui concurs artistic îl constituie promovarea artei interpretative a cântecului și poeziei și dezvoltarea respectului copiilor pentru valorile acestor genuri ale artei”. La finalul concursului, participantelor li s-au înmânat premii și diplome de merit, urmate de multe cuvinte de laudă și susținere din partea publicului, astfel încât micuții să fie motivați să continue să creeze lucruri frumoase alături de profesorii lor.
Mădălina PLASCHEVICI, stagiară