
Este pentru a doua oară în istoria sa, când oraşul Cornești va fi condus de un primar femeie. La alegerile locale generale din acest an, corneștenii și-au încredinţat votul Verei Buga, care a activat timp de 24 de ani în calitate de contabil şef în administraţia publică locală.
— Ce v-a făcut să vă propuneţi candidatura la funcţia de primar al oraşului?
— Mulţi cetăţeni mi-au propus, mă opreau în drum şi mă întrebau de ce nu candidez și eu, doar cunosc bine lucrul. Într-un final am acceptat provocarea. După anunţarea rezultatelor, am înţeles că locuitorii au dorit să mă vadă în această funcţie, au avut încredere în mine. Am şansa, împreună cu cetăţenii oraşului Cornești şi ai satului Romanovca, să rezolv cele mai stringente probleme. Dar ele sunt multe.
— Ce acţiuni aţi întreprins pentru a convinge alegătorii?
— Ajutată de cetăţeni, am reuşit să reparăm capital o fântână din centrul oraşului, am organizat deschiderea sezonului sportiv, am instalat iluminarea stradală pe o porţiune de 200 metri a drumului ce duce spre gara feroviară, am premiat tinerii învingători ai concursului “Ziua șahistului”, am curăţat trei fântâni de canalizare… Am demonstrat că dacă ne unim forţele, totul este posibil.
— Este sau nu importantă apartenenţa unui primar la un partid politic?
— Desigur, căci de unul singur e foarte greu să realizezi ceva, fără a avea în spate o echipă. Dar este greu şi atunci când nu eşti susţinut de către membrii consiliului local, care este format din reprezentanţii diferitor partide. Cred că vom găsi limbaj comun cu toţi aleşii poporului, doar avem un scop comun – de a crea condiţii de viaţă cât mai bune pentru alegătorii noştri.
— Cum aţi descrie în câteva cuvinte orășul Cornești?
— Are oameni buni, muncitori, cu suflet mare, dornici de o schimbare. Așezarea geografică a orașului este convenabilă pentru a dezvolta infrastructura și a ridica nivelul de trai al populaţiei. Dar pentru aceasta cu toţii împreună trebuie să rezolvăm problemele stringente – construcţia apeductului, a sistemului de canalizare și a staţiei de epurare.
— Cu ce veţi începe?
— În primul rând, vom amenaja o gunoişte în Romanovca și oraşul Cornești. Desigur, voi depune o cerere de a obţine finanţare pentru proiectul de construcţie a sistemelor de apă, canalizare și a staţiei de epurare.
— Ce părere au avut cei apropiaţi, atunci când au aflat despre decizia dumneavoastră?
— Ei au încredere în voinţa mea de a schimba orașul spre bine. În toate începuturile bune mă susţin. Copiii mi-au promis că îmi vor fi alături, cu toate că înţeleg că acum nu le voi putea acorda atenţia cuvenită.
— Ce mesaj aveţi pentru locuitori?
— Vreau să le spun că sunt mereu deschisă pentru propuneri şi idei frumoase pentru îmbunătăţirea traiului locuitorilor din orașul Cornești și satul Romanovca.