O cunoştinţă de a mea, de câte ori ne întâlnim, începe să se indigneze de publicitatea difuzată la televizor. „Nu mai am răbdare, cum poţi face aşa publicitate, de ce ne arată prostiile acestea, nu-mi mai rezistă nervii”, se revoltă ea mereu. Iată de ce am hotărât să le doresc tuturor celor care nu pot suporta publicitatea, ca reclama asta să fie cel mai mare rău din viaţa noastră. Dacă nu-ţi plac spoturile publicitare, în timpul difuzării lor udă florile, ia o cârpă şi şterge praful, fă-ţi un ceai, spală încălţămintea, principalul e să nu stai în faţa televizorului şi să nu te enervezi.
Dar cel mai bine e să priveşti publicitatea cu ironie. Imaginaţi-vă că undeva este o femeie care tot timpul cară cu sine detergent sau clătitor şi, îndată ce i se spune că are o rochie elegantă, pe loc scoate sticla cu clătitor şi-ţi declară că doar pe el îl foloseşte. Imaginaţi-vă această sticlă în geantă în fiecare zi. Sau alt tablou: un bărbat cu un şampon în mână aleargă pe străzi şi le propune femeilor să-şi spele părul anume cu acesta şi atunci vor fi pe placul tuturor reprezentanţilor sexului puternic, în caz contrar, nu-şi mai văd norocul în vecii vecilor. Reclamele pe la noi sunt mai ceva ca telenovelele braziliene, numai ce nu vezi în ele. Pentru a face publicitate preparatului „rehidron”, o fetiţă desenată mai întâi bagă biberonul în gură, apoi i-l dă ursuleţului bolnav. Cum se vede, nu ştie sărmana fetiţă că aşa ceva e inadmisibil. Pentru a ne convinge de siguranţa scutecelor, ne sfătuiesc să nu-l scoatem o zi şi o noapte. Cui îi vine aşa ceva prin cap?
Uitaţi-vă cum bieţii noştri bărbaţi suferă din cauza burţii, ba se umflă, ba au diaree, iar de la femei, din păcate, deseori miroase cam urât. Şi dacă bărbaţilor în ajutor le vin femeile, ultimele, dacă folosesc un deodorant sau, trebuie s-o spunem pe de-a dreptul, un absorbant ultranou, pe loc devin sigure şi chiar obraznice şi se reped la primul bărbat întâlnit în cale, mai ales dacă acesta s-a spălat cu şamponul potrivit împotriva mătreţii. Aşa că priviţi publicitatea vesel, domnilor, noi în viaţă am văzut şi altceva, şi mai ceva.