Gimnaziul Cornești este o instituție care asigură elevilor o bună pregătire teoretică fundamentală, respectând Planul–cadru elaborat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova pentru anul de studii 2018-2019.
În școală sunt promovate alternative educaționale menite să valorifice multiple inteligențe ale elevilor într-o școală prietenoasă copilului. Cum se poate realiza succesul profesional? Este acest succes o competență, o abilitate sau o stare? Aceste întrebări apar în mintea fiecăruia dintre noi. Totul este cu putință doar atunci când profesorul poate crea la lecție atât starea de bine a elevului cât și sentimentul că disciplina pe care o predă este necesară și atractivă.
Anul în curs, pentru gimnaziu a fost un an de succes. Elevii au participat la diverse activități extrașcolare și extracurriculare la nivel local, raional și republican. Argumente sunt multe, dar ne vom referi la Concursul Național de eseuri „Holocaust: istorie şi lecţii de viaţă”, ediţia a II-a, care face parte din Planul de acţiuni privind implementarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la acceptarea Raportului final al Comisiei Internaţionale pentru studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wisel, aprobat prin HG nr. 313 din 22.05.2017.
Concursul nominalizat s-a desfăşurat în două etape: raională şi republicană. În final, eleva clasei a IX-a, candidat în absolvent sesiunea 2019, Valentina Morozovschi, s-a plasat pe locul I la nivel de republică între gimnazii. Elevei învingătoare i s-a oferit diplomă de gradul I şi posibilitateade a vizita împreună cu profesorul de istorie, Sasu Marina, un vechi oraş din regiunea istorică Palestina – Iierusalim, Oraşul Sfânt.
”Constatăm că succesul elevului este direct proporţional cu succesul profesorului. Un cadru didactic poate influența destine, poate ajuta copiii să se dezvolte plenar, nu doar academic, are puterea de a sprijini copiii să devină mai educați, mai virtuoși, mai competenți”, menționează profesoara Marina Sasu.