
Campionatul oraşului Ungheni la minifotbal între instituţiile de învăţământ continuă să-i captiveze pe tineri şi să adune un număr mare de suporteri pe stadionul orăşenesc. S-a parcurs mai mult de jumătate de cale în turneu, echipele au jucat câte 5, unele câte 6 din 9 meciuri planificate. Ce opinie au referitor la turneu participanţii la competiţii? Această întrebare i-am adresat-o celui mai experimentat profesor de educaţie fizică, reprezentantului Colegiului de Medicină, Constantin Oţel.
Iată ce ne-a spus dânsul: „În viaţă am participat foarte des la asemenea turnee, multe am organizat şi eu. Vreau să spun că nu ţin minte competiţii la care absolut totul să fie ideal. Are unele nereguli şi acest campionat. Dar e remarcabil că organizatorii, conducătorii Asociaţiei de fotbal din oraşul Ungheni sunt foarte atenţi la toate observaţiile, reacţionează la ele operativ şi în cunoştinţă de cauză. A fost interesant să vezi cum nişte oameni care, fiecare luat în parte e un bun specialist într-o anumită ramură a fotbalului, vor lucra în echipă. Cred că le reuşeşte bine. Iar cel care se grăbeşte să critice şi să defăimeze aceste competiţii… Ce să faci, azi critica a devenit un accesoriu modern în toate sferele vieţii. E foarte uşor să critici de după colţ, fără a face sau a propune ceva constructiv. În ce priveşte colegiul nostru, băieţii participă cu interes la campionat, se pregătesc de meciuri. La colegiu ziua întreagă se vorbeşte numai despre fotbal: cu cine am jucat, cum am jucat, cu cine vom juca, ce loc ocupăm. Parcă aceasta e rău? Ne place şi formula campionatului cu desfăşurarea superfinalei. E o formulă foarte democratică şi organizatorii au găsit o soluţie bună pentru păstrarea intrigii până la ultimul meci. Dacă turneul s-ar fi desfăşurat numai prin metoda tur-retur, multe chestiuni ar fi de acum cunoscute. Dar în felul acesta chiar şi echipa care a ocupat locul patru în tur poate până la urmă deveni campioană. Cu şanse mai mici decât cea care era prima, dar oricum. Ideea cu bonusurile sau, cum le numesc eu, „punctele de aur”, e foarte atractivă şi neobişnuită pentru noi, cu toate că în Europa se aplică destul de activ. Şi colegii mei mai tineri au motive de a reflecta. Doar pentru a deveni campion nu e neapărat să câştigi toate meciurile la rând, ci să câştigi anume ceea ce trebuie să câştigi. Deci poţi experimenta cu componenţa, să aplici în practică cunoştinţele obţinute la facultăţile de educaţie fizică”.
În clasamentul campionatului, la 29 septembrie, lider, cu un rezultat de 100%, este colectivul de la liceul „Mihai Eminescu” – 15 puncte după 5 meciuri. Câte 12 puncte au acumulat fotbaliştii de la liceul „Vasile Alecsandri” şi Şcoala Profesională. Elevii de la Colegiul de Medicină şi liceul „Ion Creangă” au câte 10 puncte la activ. Aceştia sunt principalii pretendenţi la titlul de campion şi un loc printre primele patru echipe. Dar dacă fotbaliştii de la liceul „Gheorghe Asachi”, Colegiul Agroindustrial şi viitorii poliţişti de frontieră în meciurile finale vor evolua la nivel, pot obţine şi ei un bilet în superfinală.
În viitor vor mai avea loc multe meciuri şi locurile în clasament se pot schimba cardinal. Campionatul va dura până pe 8 octombrie, în fiecare zi, afară se sâmbătă şi duminică. Toţi au posibilitatea să urmărească bătăliile interesante şi fără compromis ale tinerilor fotbalişti.