E curat, luminos şi cald. O spun călătorii, de îndată ce intră în sala de aşteptare a noii gări auto din Ungheni. Clădirea a fost înălţată de la zero pe un teren public care se află în gestiunea întreprinderii respective. Potrivit estimărilor, lucrările de construcţie au costat peste un milion de lei. Nu au fost nici fonduri europene, nici credite, cheltuielile fiind suportate de către administraţia centrală a întreprinderii.
Ghenadie Moroi, directorul ÎS „Gările şi staţiile auto”, Ungheni, este mândru de ceea ce s-a realizat odată cu preluarea de către dânsul a conducerii filialei. Până atunci administraţia gării se înghesuia în câteva birouri din clădirea de alături.
Dispecerul Elena Beşliu acum îşi aminteşte cu frică de condiţiile de muncă pe care le-au avut: „Şi şoareci, şi birouri neîncălzite, şi mobilier vechi, de toate am avut”.
Iniţiativa a venit de la centru, adică să creeze condiţii mai bune pentru călători şi pentru angajaţii filialei. Poate de aceea la început se vorbea de două variante: reparaţia sediului vechi sau construcţia unui sediu nou. Cea din urmă a fost mai atractivă, căci implica mai puţine cheltuieli, mai ales că sediul vechi al gării auto în realitate aparţinea unor persoane fizice din oraş.
Directorul filialei spune că, în timpul apropiat, vor mai surveni anumite schimbări: va fi amenajat terenul adiacent, se vor crea locuri în aer liber pentru călători, dar şi se va asfalta integral teritoriul cu aplicarea marcajului pentru locurile de staţionare a autobuzelor.
Autogara Ungheni pune la dispoziţia cetățenilor nu doar bilete de călătorie în alte localităţi ale republicii. În fiecare zi de aici pleacă autocare la Moscova, Sankt-Petersburg. Tot la autogară, călătorii îşi pot procura bilete și în alte direcţii, cum ar fi România, Franţa, Spania.
De notat, lunar la autogară se vând bilete în suma de peste un milion de lei.